5 Temmuz 2017 Çarşamba

Haftasonu Ankara - Anıtkabir - Tuz Gölü

Temmuz ayı için oldukça serin bir havası vardı Ankaranın.. haftasonu bir aile dostumuzun düğünü için 5 aylık oğlumuzla Ankarada'ydık.
Arabamızla yolculuk 5 saat sürdü.
*Yolda mola vermek için mutlaka Opet i tercih edin çünkü bebek bakım odaları gayet temiz.
*Otele giriş yapmadan önce bebeğiniz için bebek yatağı rica etmeyi unutmayın.
Düğün için oğluma h&m den damat gömleği gibi görünen çok rahat bir çıtçıtlı body almıştım. Onu giydirdim tavsiye ederim.

Düğün salonlarında emzirme odası olmayabileceğini hesap edin ve rahat emzirebileceğiniz bir kıyafet seçin.
Bizim bulunduğumuz salonda vardı şansımıza..
Ha bir de altın filan takacaksanız önceden ayarlayın. Amaan ordan alırız diyip bir de son saate bırakırsanız hızlı bir Ankara turu sizi bekleyebilir:)

Ankaraya gelmişken Anıtkabir ziyareti yapalım dedik ve oğlumuzu götürdük.

*bebek arabası için rampa yok içeri girerken merdivenlerden eşim taşıdı arabayı. Varsa anakucağınızı kullanmanızı tavsiye ederim.

Anıtkabir i en son çocukken gezmişim çoğu yerini unutmuşum, mutlaka senede 1 kere gelip gezilmeli, yurdu kurtarmak için yapılan savaşlar dökülen kanlar unutulmamalı..

#TUZGÖLÜ
Dönüş yolunda tuz gölüne uğradık. Gölün kenarına tesis yapılmış. Taze meyve suyu tost çay kahve bulabilirsiniz. Aynı zamanda hediyelik eşyalar, tuz, şifalı taşlar, bakım maskeleri de satılıyor. Göle doğru giderken ısrarla elinize tuz vermeye çalışan ve sonrasında elinizi yıkamanız için sizi ısrarla içeriye davet eden satıcılar var
*Tuzu elinizde sıkınca ve yıkayınca ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz, aldanmayın, tuzun içine vazelin koymuşlar..

Ankarayı şehir olarak pek sevemedim hiç. Ama giderseniz Anıtkabir ve Tuz Gölü ne mutlaka uğrayın. Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder